Andeko
Image default
Internet

Glasvezel is de toekomst

We hebben op dit moment al zeer snelle internet verbindingen. Via het modem wordt er een wifi signaal verzonden, waardoor wij gebruik kunnen maken van het internet met onze laptops, smartphones en tablets. Vaak zijn de draden naar de modem toe van koper gemaakt, maar er is nu iets nieuws namelijk glasvezel. Glasvezel werd al veel in Azië gebruikt en komt nu naar Europa om een inhaalslag te maken. Wat is glasvezel nou eigenlijk?

Glasvezel is een sterk, dun draad die signalen veilig en betrouwbaar over lange afstanden kan sturen. Glasvezelbekabeling zorgt er ook voor dat je een snellere internetverbinding kan krijgen, aangezien glasvezel veel hogere internetsnelheden aan kan. De precieze topsnelheid hebben onderzoekers nog niet weten te achterhalen, maar het is veel en veel sneller dan de normale kabel. Het gebied waarop de snelheid van glasvezelkabels het meest opvalt is het downloaden en uploaden. Een bestandje downloaden, een foto uploaden, het gaat allemaal zo snel. Dit komt door de symmetrische verbinding die glasvezel heeft. Glasvezel is werd al langere tijd in Azie gebruikt, maar gelukkig ook nu hier in Europa. Dit heeft ook ervoor gezorgd dat er verschillende soorten glasvezelbekabeling is en de Optinet is een aanbieder die gespecialiseerd hierin is.

Brand-Rex is zo’n aanbieder die samenwerkt met Optinet en die verschillende soorten van glasvezel beschikbaar stelt. De systemen van Brand-Rex zijn op zo’n manier geproduceerd, dat de verbindingen erg snel en goed werken. Het zijn buisjes waardoor de glasvezel als het ware doorheen wordt geblazen. Dit zorgt voor de snelle verbinding van het internet. Op dit moment zijn 2,1 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk in Nederland. Een derde ervan heeft zich ook bewust aangesloten bij een glasvezelaanbieder.

De toekomst van razendsnel internet is binnen handbereik door de komst van glasvezel. Twijfel dus niet en laat glasvezel aanleggen om snel en zorgeloos te kunnen internetten.

 

http://www.optinet.nl