Andeko
Image default
Internet marketing

Growth Hacking: wat is Growth Hacking en waarom hebt u een hypothesetestpijplijn nodig?

epic content marketing

Wat als je sneller wilt groeien? U kunt verkoopplannen en advertentiebudgetten niet eindeloos verhogen. U zult ofwel veel geld uitgeven, of al het geld in één keer, en het verwachte effect zal niet gebeuren.

Zoals onze geliefde Andrew Chen zei, kanalen putten zichzelf na een bepaalde tijd uit en zijn niet meer effectief, velen van hen schalen helemaal niet. Deze aanpak zal dan ook zeker niet tot explosieve groei leiden.

Vandaag vertellen we je hoe je vele malen kunt groeien, wat Growth Hacking is, of, met andere woorden, hoe je de groei van een bedrijf kunt hacken.

Wat is Growth Hacking

Growth Hacking vertaalt zich letterlijk naar het hacken van de groei van een bedrijf of startup. De groei wordt gehackt door verschillende, voornamelijk marketinginitiatieven. Ze worden hacks genoemd.

Het groei-hackproces is het gefaseerd genereren en testen van hacks die tot groei zullen leiden.

Vroeger brachten hacks met een verwijzingsprogramma “Verwijs een vriend en ontvang een bonus” of contentmarketing bedrijven een groei van 60% of een omzet van $ 20 miljoen.

Growth hacking is het systematisch en continu testen van hypothesen gericht op de groei van een bedrijf.

Voorbeelden van bekende hacks

De bedrijven die we allemaal kennen, waren ooit kleine startups zonder gebruikers en zonder inkomsten. Ze hebben nu een omzet van meerdere miljoenen dollars en een enorm klantenbestand. Dit komt omdat ze de groei zo hebben gehackt dat je gek kunt worden.

Airbnb

Airbnb had noch gebruikers, noch de reputatie een betrouwbare dienst te zijn voor het vinden en huren van accommodatie. Ze moesten in korte tijd een klantenbestand opbouwen en zich op de markt vestigen. Om dit te doen, boden ze gebruikers de mogelijkheid om, naast het publiceren op Airbnb, hun accommodaties snel en gemakkelijk te posten op Craigslist, de toen populaire elektronische advertentiesite. Zo kregen ze toegang tot een enorme doelgroep.

Dropbox

Dropbox bracht een hypothese naar voren over het verwijzingsprogramma: als een gebruiker en zijn vriend, die hij voor de dienst heeft uitgenodigd, elk 500 MB krijgen, kun je het aantal nieuwe gebruikers snel verhogen. De link kon in twee klikken worden gedeeld, en dit versnelde de groei. Dankzij deze verwijzing is het aantal aanmeldingen met 60% gestegen. De hypothese werd bevestigd, en nu weten we allemaal wat Dropbox is.

Facebook

Facebook heeft nu meer dan 2 miljard gebruikers. Met behulp van hun eigen hackmachine wisten ze dergelijke cijfers te behalen. Een van de hypotheses was een e-mailmelding dat een gebruiker in een bericht werd genoemd of een foto bij hem plaatste. Dit hielp om het aantal teruggaven naar rekeningen te verhogen. Toegegeven, nu haat ik Facebook vanwege de miljard meldingen die een van mijn vrienden aan iemand schreef. Dit wil niet zeggen dat ik naar het sociale netwerk wil gaan – ik zie een truc waar ik niet voor wil trappen.

Eyes

Growth hacking helpt bedrijven exponentieel te groeien door constant hypothesen te testen. Meervoudige groei is de groei van een bedrijf met twee, drie, vijf, tien keer, enzovoort. Hoe snel je groeit, hangt af van het aantal hypothesen en experimenten dat je test. Hoe meer tests, hoe groter de kans dat de groei wordt vermenigvuldigd.

Wat betekent het om hypothesen te testen?

Net als een echtpaar in de natuurkunde, toen de leraar het had over het bewijs van de relativiteitstheorie. Aanvankelijk formuleerde Einstein een hypothese, en daarna zette hij lange tijd experimenten op om het te bevestigen. Als resultaat ontdekte Einstein dat de resultaten van de experimenten in tegenspraak waren met de algemeen aanvaarde theorie, maar dit zette hem er alleen maar toe aan een nieuwe theorie te bouwen op basis van de verkregen gegevens. En hij had gelijk.

Een hypothese is een aanname die bewijs vereist. Bij growhacking is deze aanname gericht op snelle groei. Er wordt een experiment uitgevoerd om een ​​hypothese te bevestigen of te weerleggen. Dat wil zeggen, een hypothese is een aanname, en een experiment is het proces van bevestiging of weerlegging.

Stel dat als we een online chat op de site installeren om met klanten te communiceren, onze omzet met X zal groeien, dit is een hypothese. Daarna voeren we een experiment uit: we installeren een chat en monitoren aanvragen en verkopen. De omzet steeg dankzij de chat, wat betekent dat de hypothese werd bevestigd. Een hypothese is een risicovolle aanname dat een statistiek zich op een bepaalde manier gedraagt ​​als we iets veranderen. Meestal is dit een statistisch experiment.

Het hele punt van het groeihack-proces is om veel hypothesen te vormen en deze snel te testen door middel van experimenten.

Waarom zou je veel hypothesen testen?

Stel dat u snel wilt groeien en hypothesen wilt testen. Je mag één hypothese per week testen. Er zijn 52 weken in een jaar, waarvan we vakanties en vakanties aftrekken – het zijn er 44, minus een paar weken voor ziekteverlof, vergaderingen, conferenties, enz. We hebben dus 42 werkweken per jaar. Als we een hypothese per week testen, dan testen we er in een jaar 42. Alsof het niet slecht is, maar de ervaring leert dat van de tien hypothesen er maar één succesvol is. Dit betekent dat van de 42 hypothesen in een jaar er slechts 4 zullen doorbranden. Stel je voor dat elk van deze hypothesen je 3% groei opleverde. In totaal bleek dit 12% per jaar te zijn. Klinkt niet als een explosieve groei. Wat als u 300 hypothesen per jaar gaat testen? Dit zijn ongeveer 30 succesvolle hypothesen met een gemiddelde groei van 3% en een totaal van 90% jaarlijkse groei. Al een beetje indrukwekkend!

Maar zo eenvoudig is het niet, en om vijf, tien of honderd hypothesen per week te testen, heb je een goed werkend testproces nodig: een fabriek voor hypotheseproductie, continu experimenteren en analyseren.

Hoe u een pijplijn van hypothesen start

Je hebt een groeiend hackteam nodig dat al hun tijd besteedt aan het genereren, prioriteren, testen en analyseren van hypothesen. Zoals we al weten, hoe meer er wordt getest, hoe groter de kans op een explosieve groei.

Wie is een Growth Hacker? Zoals Andrew Chen zei, is een growth hacker een hybride van een marketeer en een programmeur. Op de vraag: “Hoe breng je gebruikers naar het product?” hij antwoordt: “Door middel van A / B-testen van bestemmingspagina’s, viraliteitshacks en afleverbaarheid van e-mail.” Growth hacker vertrouwt altijd op data en kwantitatieve metingen en trekt daar alleen conclusies uit. Dit zijn de soort op groei gerichte mensen die een groeiteam nodig heeft. De selectie van het team zelf moet beginnen met een teler – een persoon die verantwoordelijk is voor teamprocessen, sprints plant en ook het testproces beheert. Het groeiteam heeft geen leider nodig, maar een goed gestructureerd proces om hypothesen te testen. Het is moeilijk om posities in het groeiteam duidelijk te definiëren en full stack-specialisten worden gewaardeerd, omdat er veel taken zijn en het te duur is om elke specialist afzonderlijk in te huren. U moet mensen hebben die de functies kunnen uitvoeren:

  • analyse;
  • ontwikkelaar;
  • een marketeer die alles weet van kanalen en traffic;
  • lay-out ontwerper;
  • ontwerper, bij voorkeur een UX-ontwikkelaar.

Growth hacking is iets heel snel doen met stront en stokken. De ontwerper kan het werk alleen maar vertragen, dus er moet iemand in het team zijn die snel landingspagina’s kan knippen, knoppen kan maken, enzovoort.

Het belangrijkste doel van het kweekteam is groei, de belangrijkste taak is om snel hoogwaardige hypothesen te testen. Nu je een groeiteam hebt, moet je het proces zelf bouwen om ideeën voor hypothesen te genereren, te testen en verder te analyseren.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram growth hacking marketing book

https://marketingbook.shop