Andeko
Image default
Hobby en vrije tijd

Spanning op de Nederlandse tv

Thrillers en avontuur vormen de vaste onderdelen in televisie, film, game en boeken. Heel veel mensen zijn gek op spannende series en boeken. Dat komt grotendeels vanwege het idee dat in boeken en films alles wat in het echt verboden is, wel mag. Een aantal goede voorbeelden van dergelijke spannende series en boeken die op dit moment spelen zijn onder meer de boeken van Suzanne Vermeer, series als Penoza, Homeland, Wie is de Mol, Expeditie Robinson en games als GTA of GTA V. Middels dit artikel behandelen we enkele van deze games, boeken en series zodat u zich een idee kunt vormen van wat televisieshows en series met spanning en moord en doodslag in boeken kunnen losmaken en doen voor uw recreatie.

 

Tv-series 

Bekende televisie-programma’s die nu erg in zijn, zijn Wie is de Mol?, Expeditie Robinson, Homeland en Penoza. In Homeland maken we kennis met Nick Brody, die terug naar de VS komt nadat hij gevangen zat bij de terroristische groepering Al Qaeda. Penoza volgt de belevenissen en avonturen van Carmen van Walraven die leiding heeft over de criminele organisatie van haar doodgeschoten man. Het zijn series die je moet zien. Expeditie Robinson is ook zo’n spannende spelshow over bekende Nederlanders die op een onbewoond eiland. Bij Wie is de Mol? gaat het om 10 bekende Nederlanders als deelnemer die naar een land reizen en daar opdrachten doet om geld te verdienen. Een van de deelnemers is echter niet te vertrouwen, maar een manipulator die de boel verpest.

 

Boeken en games 

Een voorbeeld van een serie boeken die al jaren succesvol is, is de boekenserie van Suzanne Vermeer. Paul Goecken is in werkelijkheid Suzanne Vermeer, zo werd na de dood van Paul Goecken bekend. Veel verhalen gaan over gebeurtenissen die een enge wending krijgen, zoals ontvoering, moord, verdwijning en fraude. Er zijn veel meningen over GTA, want in GTA peel je een gangster die succesvol wordt door autodiefstal, mensen te vermoorden, te bedreigen, te bestelen en meer van dat soort onfrisse zaken. Het spel doet altijd veel stof opwaaien, maar wordt door velen gespeeld. Toch doet die discussie geen afbreuk aan het plezier dat aan de game wordt beleefd. Na kaskrakers als GTA 3, GTA 4 en GTA Vice City is nu ook GTA V uit en zijn er al miljoenen van de game verkocht.

http://crime.startpagina.nl