Andeko

mrt 10, 2014 Gezondheid

Roken als verslaving

Voor veel mensen is roken een vervelende verslaving. Achteraf geven ze aan dat ze het liefst nooit waren begonnen met roken, maar ondanks dat blijft het moeilijk om er vanaf te komen. Als jij toch een van de weinige mensen bent die er succesvol vanaf is gekomen, dan is dat een felicitatie waard. Roken is een hardnekkige verslaving. Desalniettemin zijn er tegenwoordig veel hulpmiddelen die het kunnen vereenvoudigen om van deze verslaving af te komen.

Een hulpmiddel die zichtbaar in opkomst is, is de E-sigaret. Een elektrische sigaret kun je tegenwoordig vrijwel overal kopen. Let wel op het feit dat je bij een betrouwbare site of winkel deze elektrische sigaretten koopt, want er wordt nog veel rommel aangeboden door diverse aanbieders.

Geschiedenis van de elektrische sigaret

De elektrische sigaret is eigenlijk pas een aantal jaar in opkomst. Rond 2003 kwam deze sigaret voor het eerst op de markt. Destijds was het geen groot succes, omdat het er misschien wat amateuristisch uitzag. De elektrische sigaretten van vandaag de dag zijn een stuk professioneler. Het is een perfect middel die je kunt gebruiken om te stoppen met roken. Het is gezonder en je kunt dankzij de elektrische sigaret langzaam maar zeker van het roken afkomen.

Wellicht rook je niet en wil je met de elektrische sigaret beginnen, omdat het gezonder zou zijn dan roken. Begin hier bij voorkeur niet aan. Elektrisch roken is ook niet bepaalde gezond en er gaan stemmen op dat het niet veel beter zou zijn dan gewoon roken. Overigens wordt dit weer tegengesproken, maar er is nog wel onduidelijkheid over hoe gezond elektrisch roken nou eigenlijk is. Mocht je nog niet roken, dan kun je hier dus beter niet mee beginnen. Voor je het weet ben je verslaafd. Er zijn echter wel elektrische sigaretten te koop die je geen nicotine bevatten. Je kunt niet verslaafd raken als je deze sigaretten gebruiken.

http://www.evapor.nl/