Andeko
Image default
Gezondheid

Ouderdomskwalen bij man en vrouw

Ouderdomskwalen bij man en vrouw

Als mensen ouder worden verandert er van alles in het lichaam van de man en de vrouw. Met ouder worden bedoelen we al, schrik niet, de dag na je veertigste verjaardag. Vanaf je veertigste gebeuren er dingen met je lichaam die je misschien liever niet wilt zien gebeuren. Hoewel je op je veertigste nog jong van geest bent, geldt dit niet altijd voor je lichaam. Hieronder volgen een aantal ‘ouderdomskwalen’ die vaak voorkomen bij mannen en vrouwen. Herkent u een van deze kwalen, ben dan niet bang om hier over te praten of een oplossing te zoeken. Hier kunt u alleen maar uzelf en misschien ook wel uw partner mee helpen.

Ouderdomskwalen bij de vrouw

Als vrouwen ouder worden veranderen er dingen aan het lichaam, dat is gewoon een feit. Maar niet alleen het lichaam verandert, de geest verandert in de loop der jaren ook. Iets wat veel vrouwen niet weten is dat deze ‘problemen’ vaak ook kunnen worden opgelost. De meest voorkomende kwaal bij ouder wordende vrouwen is depressie. Veel vrouwen raken, soms zonder het te weten, in een depressie. Deze depressie kan ontstaan door een zogenoemde mid-life crisis. Op je veertigste ben je immers al aardig wat jaren verder in je leven en ben je hoogstwaarschijnlijk omringt door mensen die dit ook zijn. De mensen waardoor je omringt bent kunnen succesvoller zijn dan jij waardoor je je als persoon minder gelukkig kunt voelen. In deze tijd van uw leven willen mensen wat bereikt hebben omdat zij anders het gevoel kunnen krijgen ‘niks waard te zijn’. Dit is helaas slechts een ‘tussen de oren’ liggende kwestie. Ons advies is dan ook om niet op te kijken naar de mensen om je heen, maar om je er juist door te laten inspireren. Het is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat mensen die zich omringen met positieve sferen van andere mensen, beter en sneller een goed gevoel krijgen. Een andere vrouwelijke ouderdomskwaal is het veranderen van uw borsten. Borsten kunnen plots gaan groeien. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft gehad kan de omvang van uw borsten veranderen. Ook kan het voorkomen dat uw borsten wat gaan hangen waardoor u minder blij bent met uw eigen lichaam. U kunt hiervoor natuurlijk naar een plastisch chirurg gaan, en dit ‘probleem’ professioneel laten aanpakken. Maar u kunt er ook voor kiezen om te proberen weer van uw eigen lichaam te gaan houden. Iets wat hierbij goed werkt is sport. Sporten zorgt er voor het lichaam en de geest gezond te houden.

Ouderdomskwalen van de man

De meest voorkomende lichamelijke ouderdomskwaal van de man is een erectiestoornis. Dit is erg vervelend voor zowel u als uw partner. Gelukkig zijn er allerlei middeltjes om deze kwaal tegen te gaan. U kunt er voor kiezen om naar uw dokter te gaan en het er met hem over te hebben, of u kunt zelf op bijvoorbeeld een online webshop een medicijn anoniem bestellen. Hoewel mensen vaak denken dat depressie vooral een kwaal is waar vrouwen aan lijden, is uit onderzoek gebleken dat juist ook veel ouder wordende mannen hier aan lijden. Voor mannen geldt dan hetzelfde advies als voor vrouwen. Probeer dus uw negatieve ervaringen om te zetten in positieve ervaringen en voor u het weet kunt u al deze vervelende ouderdomskwaaltjes opzij schuiven. Wij wensen u heel erg veel succes.

http://ouderdomskwaal.tumblr.com/