Andeko

aug 21, 2014 Gezondheid

Gewicht verliezen

Veel Nederlanders proberen kilo’s te verliezen middels methodes zoals diëten. Voor hen is dat overgewicht een hardnekkig probleem. Mensen willen afvallen op een zo snel mogelijke en makkelijke manier. Vanuit dit artikel is aandacht voor drie varianten van afvallen, namelijk sporten, calorieën verminderen en diëten. Dit artikel is geschreven voor die mensen die willen proberen vrij snel gewicht te verliezen en nog zoekend zijn naar de beste manier.

 

Bewegen

Voor wie af willen vallen is veel bewegen belangrijk. Zonder beweging is het een stuk lastiger om gewicht te verliezen. Het begrip beweging mag je breed trekken, van hardlopen tot wat vaker de trap nemen in plaats van de lift. Zo kun je gaan sporten om af te vallen, maar je kan ook proberen wat vaker te gaan fietsen of lopen. Een aantal wandelingen per week van een uur kan ook helpen, als je maar vaker beweegt dan eerst. Tot slot kun je ook besluiten om in de sportschool te gaan fitnessen. Daar kan men je helpen en adviseren welke vorm van bewegen voor jou het meest geschikt is en zal helpen om op gewicht te komen.

 

Diëten

Er zijn de laatste jaren enorm veel diëten bedacht, zoals Weight Care, die helpen om op gewicht te komen. Zoveel zelfs dat mensen niet meer weten welke het beste is. Mocht je van plan zijn met een dieet te gaan werken kan een aantal zaken van belang zijn. Een dieet is niet leuk, want je wordt belemmerd in je eten en ook in het nuttigen van hapjes. Je zal met een dieet altijd door moeten blijven zetten en de motivatie moeten vinden om te blijven doorzetten met je dieet. Diëten kunnen je ook uitputten, omdat je speciale ingrediënten nodig hebt en je op vaste momenten zult moeten eten en drinken. Bedenk van tevoren goed voordat je besluit een dieet te starten.

 

Calorieën

De calorieën tellen zal zeker helpen bij het afvallen, want als je er minder nuttigt zul je minder aankomen. Het is voor jezelf dan van belang om een overzicht te hebben van hoeveel calorieën je dagelijks gebruikt en hoeveel je er dus kunt minderen. Die aantallen staan op vrouwen op 2000 en 2500 calorieën voor mannen. Deze telling hoef je niet strak aan te houden want nuttig je meer dan deze calorieën is minderen altijd goed. Als je ook probeert om meer te bewegen en minder vaak gebruik te maken van het openbaar vervoer, zul je zien dat de boze kilo’s er nog sneller afgaan. Minderen met calorieën helpt je bij afvallen.

 

Conclusie

Er zijn in dit artikel drie punten besproken die je helpen om gewicht te verliezen, namelijk een dieet, bewegen en minder calorieën. Vaak gaat het om een combinatie van meerdere van de genoemde punten om nog sneller effect te ervaren. Toch blijft het van groot belang dat je datgene doet waar jij je goed bij voelt. Jij bent degene die af moet vallen en weinig is zo vervelend als een dieet waarmee het niet wil vlotten of een sport die niet wil lukken. Wees echter wel gewaarschuwd, want afvallen zal niet snel leuk zijn. Aan het begin is het zelfs zwaar en vraagt het veel van je uithoudingsvermogen en geduld. Je zult dan echt je best moeten doen, maar als je hebt ontdekt dat je inderdaad lichter bent geworden wordt de motivatie om door te gaan alleen maar meer.

http://gewicht.startpagina.nl