Andeko
Image default
Gezondheid

De gezonde smoothie

Je hebt er moeite mee om elke dag twee ons groente te eten en twee stukken fruit naar binnen te krijgen? Je vind het bereiden van groenten en het schillen van fruit veel werk? Je eet altijd maar dezelfde groenten? Dit zijn allemaal vaak voorkomende dingen. Maar er is wel een oplossing op al deze vragen. Een groene smoothie!

Wat is een groene smoothie?

De groene smoothie is een gezonde smoothie. Een groene smoothie is een smoothie die bestaat uit verse stukken fruit en rauwe bladgroenten. Dit klinkt niet heel lekker, maar dat is het wel. Dit komt doordat de smaak van het fruit erg overheersend is ten opzichte van de smaak van de bladgroente. Dus je bepaald zelf welke smaak je hebt. Daarnaast kan je omdat er veel verschillende bladgroenten en veel verschillende soorten fruit zijn veel afwisselen. Dit zorgt ervoor dat je vaak verschillende smaken kan proeven, maar afwisseling is ook gezonder. En naast het feit dat het gezond en lekker is zijn de smoothies ook heel makkelijk te maken. Je gooit de gekozen bladgroente en het gekozen fruit in een blender. Je zorgt ervoor dat dit een mooi geheel word. En dan is je groene smoothie alweer klaar. En voor je neus staat een gezonde en lekkere smoothie die binnen no-time klaar is.

Wat is er nou zo gezond aan een groene smoothie?

Het is bewezen dat bladgroenten vol zitten met mineralen, vitamines, vezels,  eiwitten en antioxidanten. Deze stoffen zorgen er stuk voor stuk voor dat je lichaam veel gezonder is. En dat zorgt natuurlijk dat jij je ook gezonder voelt. Bladgroenten worden veel minder gegeten dan de populaire groentes. Mensen kiezen meestal voor de populaire groentes zoals paprika, komkommer enzovoort. Maar deze populaire groenten die zijn minder gezond dan bladgroenten. Daarnaast moeten de groenten die je voor je smoothie gebruikt wel rauw zijn. Tijdens het bereiden(koken) van de groenten verliezen deze veel gezonde stoffen.

http://www.gezondheidzine.nl