Andeko

mei 16, 2014 Gezondheid

De e-sigaret wordt steeds populairder

De e-sigaret staat tegenwoordig bekend als de elektrische sigaret. De elektrische sigaretten kun je gemakkelijk bestellen via internet. Er zijn veel verschillende webshops die e-sigaretten verkopen. Ze zijn betaalbaar en veel goedkoper dan de normale sigaretten. Veel mensen gebruiken de e-sigaret als alternatief voor het ‘ouderwetse’ roken. Dit levert zowel voor als nadelen op. Hieronder volgen een aantal voor en nadelen voor het gebruik van de e-sigaret.

Voordelen

De e-sigaret bevat geen teer en andere gifstoffen die de ademhaling en conditie verslechteren. De e-sigaret is geurloos. Dit is een groot voordeel voor de omgeving en je eigen kleding. Het stinkt niet meer naar rook. Daarnaast geven de sigaretten geen gele tanden en vingers zoals de normale sigaretten. De e-sigaret is makkelijk mee te nemen want het zit niet in een pakje, je hebt geen asbak nodig en het is vele male goedkoper dan de normale sigaret. De e-sigaret is in verschillende smaakjes te verkrijgen en je mag het overal gebruiken zoals horeca en openbaar vervoer. De damp is namelijk niet schadelijk voor de omgeving.

Nadelen

Ook in sigaretten zit nicotine wat verslavend werkt. Je hebt eigenlijk twee sigaretten nodig want zodra de ene batterij op is, wil je toch blijven roken. Er zijn momenteel nog geen regels en wetten opgesteld met betrekking tot de e-sigaret dus zelfs jongeren kunnen gebruik maken van de e-sigaret. Wanneer je wilt stoppen met roken is dat moeilijk omdat het een gewoonte verslaving is geworden. Je leert de gebruikelijke rookhandeling niet af door te startten met de elektrische sigaret. Er zijn ook mensen die niet overtuigd zijn van de elektrische sigaret. Zij menen dat ook de elektrische sigaret niet gezond is. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe schadelijk de elektrische sigaret is. Mogelijk dat het goed meevalt, en dat iedereen zonder problemen verder kan gaan met elektrisch roken.

http://www.esmokedeal.nl