Andeko

jan 16, 2014 Eten en drinken

Welke Spaanse producten ken jij?

Het antwoord op deze vraag is weliswaar voor iedereen anders maar als je goed luistert dan kun je juist wel patronen ontdekken. De meesten van ons zullen als antwoord geven:”Oh natuurlijk is dat de echte pata negra of jamon iberico. De typische Spaanse ham van deze evenzo typische Spaanse varkens die bij worden gevoed met eikels. En ja het is gewoon geweldig om de echte Jamon Iberico of Pata Negra te eten. Vooral met wat toast ingesmeerd met tomaten en knoflook maken je leven tot een ware hemel op dat moment. Een mooie rode wijn of Rioja mag natuurlijk dan niet ontbreken.

Spaanse Wijn

Hé, Spaanse wijn of Rioja zult u zeggen. Dat zijn ook Spaanse producten. Maar worden niet altijd even snel genoemd. Spanje is een rijk wijnland met vele varianten en evenzo vele smaken, En juist die smaken maken Spanje bij uitstek een land om echt te gaan verkennen als het gaat om wijn. Dus ook hier kun je je leven al mooi een lekkere wending te geven door straks bij je wijnkeuze eens bewust te letten op een Spaans wijntje i.p.v dat schap met Franse wijnen.

 

Spaanse Kaas

Een ander typisch Spaans product wat vaak wordt genoemd is Manchgo kaas. Ook hier zijn er weer verschillende soorten. Manchego (of Queso Manchego) is een Spaanse kaas uit de regio La Mancha, gemaakt van de melk van het schapenras Manchego. De kaas heeft een beschermde oorsprongsbenaming geregistreerd in Brussel, en sinds 2007 ook de strengere, Spaanse variant denominación de origen. Manchego is een geperste kaas met een licht pikante en zoute smaak, die na 60 dagen tot 2 jaar rijping geconsumeerd wordt, vaak als tapa maar ook verwerkt in gerechten.

 

Churros

Op elke markt kun je ze tegenwoordig wel vinden. De Churros bakkers. Een traditioneel Spaans gerecht van gebakken deeg, met kaneelsuiker of gewone suiker en vaak een heerlijke dikke chocoladesaus. Churros is een makkelijk te maken gerecht waar je op het internet diverse recepten kunt vinden. Churros zijn de moeite waard om een keer te proberen en ik weet zeker dat je daarna niet meer anders wilt.

Waarom je Spaanse producten echt moet proberen?

De typische Spaanse producten zijn niet alleen heerlijk van smaak maar zijn ook prima in te passen in een gezond mediterraan dieet. Niets voor niets leven mensen aan de Middellandse zee langer. Door het rijke gebruik van olijf olie in alle gerechten is het gewoon lekker en gezond.

Onze webwinkel heeft de mooiste Spaanse producten vaak op voorraad en worden makkelijk bij je thuis bezorgd. Dus bestellen is makkelijk en snel. Hasta la proxima.

http://www.spanjenl.nl