Andeko

apr 13, 2014 Eten en drinken

De lente is er, de asperges en de lekkere lentewijnen ook!

De lente is er, tijd voor asperges en lamsvlees! Ook als u van wijn houdt is dat elk jaar weer een feest. Genieten van heerlijke voorjaarswijnen bij typische lentegerechten als lam en asperges of als aperitief op het terras. Op de eerste dag dat je buiten kunt zitten, drink je wijn die naar lente ruikt, naar versgemaaid gras, uitbottende knoppen, naar alles wat opgewekt en vrolijk is. Een mooie verzameling lentewijnen is dan ook bij Wijnpromotor te vinden.

Momenteel vinden er ook gesprekken plaats om wijnen uit Oostenrijk, Duitsland, Nieuw Zeeland, Australië, Chilië en Argentinië op te nemen in het assortiment. Uiteraard worden de verschillende wijnen geëvalueerd door het IETWC. Vanaf het moment dat het IEWTC ‘groen licht’ geeft, zullen de onderhandelingen met de diverse wijnboeren gaan starten. Ter keuring zijn momenteel opgenomen een Riesling, Grauer Burgunder, Silvaner, Weissburgunder, Saove Mito, Verdejo, Blanc de Katz, Grüner Veltliner, Merlot, Chianti en Dolcetto d’Alba. Daarnaast wordt gekeken naar een mooie Beaujoulais en Cava.

Wat betreft de Nieuwe Wereldwijnen zal het proces wat langer duren, omdat alle wijndomeinen ook bezocht moeten worden. Binnen enkele maanden zal het volledige zomerassortiment duidelijk zijn, waarbij het kan voorkomen dat het totaal assortiment gaat groeien richting de 60 consumeerwijnen. Het is een spannende periode voor zowel de fijnproevers van het IEWTC en de wijnboeren die wijnen ter test hebben aangeboden. Het IEWTC geeft pas een definitief groenlicht als de wijn past in het assortiment en een waarde van minimaal 8 op de schaal van 10 heeft. Dit moet unaniem worden besloten door de comité leden. Een andere voorwaarde is dat ook de prijzen van de wijnen dienen realistisch te blijven, zodat deze een groot publiek kunnen aanspreken. 

 

Meer informatie: http://www.wijnpromotor.nl

http://www.wijnpromotor.nl