Updated : okt 27, 2016 in Energie

Schakelmateriaal voor iedere situatie

In klassieke huizen, zoals de immer populairdere jaren ’30 verblijven, kan het nodig zijn om additionele elektrische voorzieningen aan te zetten. Echter evenzo bij veel modernere huizen kan het aanbod van stroom niet op jou zorgen aansluiten. Voor het bijstellen van de verlichting en de stopcontacten is materiaal mogelijk dat geen speciale inbouw nodig heeft. Dit opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je plek open moet creëren in de wand, sec en uitsluitend om de knop te plaatsen. Dat maakt het een simpele uitkomst alvoor het aanbrengen van knoppen op de geprefereerde plek.

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de inrichting van het optrekje. Het aanwending van elektriciteit is in de vorige 100 jaar volkomen veranderd. Door de vernieuwende functies zijn daarnaast de behoeftes veranderd. Je wilt jouw hardware graag gaan gebruiken op de plekken die jij werkbaar vindt plus je houdt van mooi licht in jouw verblijf. 

Systeem schakelmateriaal is beschikbaar in diverse soorten schakelingen. Welnu kun jij bijvoorbeeld kiezen voor een enkelpolige schakelknop, die adequaat is voor droge plaats, of een 2-polige schakelknop, geschikter voor minder droge locaties.

Handig voor verscheiden verdiepingen is de wisselschakelaar. Hiermee vermag de verlichting namelijk worden bediend vanaf twee plekken. Deze schakeling is alsmede mogelijk met meer dan 2 bedieningspunten en wordt dan een kruisschakelaar genoemd. Wilt u 2 lichtpunten vanaf een locatie gebruiken vervolgens kan dit ook. Deze schakelknop heet een serieschakelaar en bestaat uit twee halve knoppen.

Voor sommige ruimten kan het handig zijn de verlichting na een afgewogen tijd uit te laten gaan. Hiervoor heb jij een trappenhuisautomaat nodig. Verlangen je een schakelaar die jou telkens opnieuw in kunt drukken zonder dat hij van peil veranderd? Een impuls relais is hiervoor de uitkomst.

https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal