Andeko
Image default
Energie

Handige tips voor een nieuwe cv ketel

Tussen en combiketel en een cv ketel is een duidelijk verschil te bekennen. Een cv ketel zorgt namelijk enkel voor het verwarmen van de centrale verwarming en niet het kraanwater. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een combiketel werkt op een andere manier, deze heeft een ingebouwde boiler die al het water in de woning kan verwarmen. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Doordat een combiketel zuinig is en meer functies heeft is de prijs wel wat hoger in vergelijking met een cv ketel.

Wat is een hoogrendementsketel?

De meest zuinige ketels zijn de hoogrendementsketels. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Alhoewel een hoogrendementsketel duurder is verbruikt deze aanzienlijk minder energie waardoor de energierekening jaarlijks lager uitvalt. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Vooral wanneer u jaarlijks veel gas verbruikt om de woning te verwarming aan te raden een te kijken naar een nieuwe HR ketel. U kunt zelf berekenen wat de terugverdientijd zal zijn. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Installatie en onderhoud van een cv ketel

Als uw cv-installatie al vijftien jaar niet is vervangen dan is het sterk aan te raden dit zo snel mogelijk te doen. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Niet alle cv ketel monteurs hanteren dezelfde prijzen voor de installatie van een cv ketel of combiketel. Vergelijk dus eerst meerdere offertes zodat u weet waar u aan toe bent. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. Onderhoud of reparatie van de cv ketel kan dan tweemaal in het jaar plaatsvinden. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Wij adviseren u dan ook om de staat van uw cv ketel regelmatig bij te houden. Het installeren van een nieuwe cv ketel is precies werk en niet iets voor de gemiddelde doe-het-zelver. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Door ook een contract voor onderhoud en reparatie af te sluiten kunt u voor een paar tientjes per jaar uw cv ketel laten onderhouden door dezelfde monteur.

http://www.cvketelmonteur-wijzer.nl/