Andeko

feb 05, 2014 Dienstverlening

Zelf een verhuizing realiseren

In Nederland verhuist men gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kan erg veel tijd, energie en mogelijk problemen kosten als u er voor kiest zelf te verhuizen. Maar 10% van de Nederlanders die verhuizen schakelt hier een verhuisbedrijf voor in. In sommige situaties is dit erg verstandig. Vooral verhuizingen van een apartement van een hogere verdieping naar een woning kost vaak veel tijd en energie. Objecten moeten zodanig gedemonteerd worden dat ze makkelijk naar beneden kunnen worden vervoerd.Ook de afstand kan een factor zijn. Als u niet te veel geld wilt besteden aan brandstof dient u het aantal ritten dat nodig is om uw inboedel te verhuizen zo laag mogelijk te houden. Hier moet u zeker rekening mee houden als u grote afstanden moet overbruggen. Het inpakken zal zo efficient mogelijk moeten gebeuren. Een verhuisbedrijf kan vaak in één of twee ritten al uw spullen verhuizen. Zeker als u een grote inboedel heeft is het inschakelen van een verhuisbedrijf het overwegen waard.

Wat zijn de kosten?

Om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden is het verstandig om het inpakken zelf te doen. Dit is meestal het duurste onderdeel indien u een verhuisbedrijf aanneemt omdat dit hen veel tijd kost. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen ongeveer rond de duizend euro. Dit is wanneer u een deel van het werk zelf doet. Het is daarom belangrijk om meerdere offertes aan te vragen zodat u weer waar u goedkoper uit bent. Wanneer u de prijzen van meerdere verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt zult u zien dat de vraagprijzen niet altijd dicht bij elkaar liggen. Er valt dus veel te besparen. Mocht u willen weten hoeveel u precies kunt besparen dan kunt u online naar de prijzen kijken of websites gebruiken die al een vergelijking hebben gemaakt.

Ben ik verzekerd tijdens de verhuizing

Het is vaak niet voldoende om alleen inboedel verzekering te hebben als u wilt dat uw in inboedel onderweg ook verzekert is. De reden hiervoor is dat uw inboedel alleen vezekerd is binnen uw woonadres. Op het moment dat u deze gaat transporteren naar de nieuwe locatie zijn ze op dat moment niet meer verzekerd. Als u de verhuizing niet zelf doet maar een verhuisbedrijf aanneemt is deze verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangericht. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuizen-wijzer.be/antwerpen/