Updated : jan 13, 2017 in Bedrijven

Accessoires op de werkplek, de inrichting zit in een klein hoekje

Een werkplekinrichting op kantoor heeft meer om het lijf dan de grote attributen zoals een bureau of een computer. Om het moderne werken te stimuleren en u te ondersteunen in het werk, komen er steeds meer accessoires op der markt. Deze dragen namelijk voor een groot deel bij aan de stijl, de sfeer en het gevoel van de ruimte. Accessoires als onderdeel van werkplekinrichting op kantoor zijn echter niet alleen van esthetische waarde. Ze hebben namelijk ook een functionele waarde. Ze kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan de akoestiek van uw kantoor. Een kantoor dat hol klinkt werkt namelijk een stuk minder prettig. Daarnaast is kabelmanagement ook een belangrijk onderdeel van accessoires. Zo lopen kabels niet door elkaar en kunnen deze makkelijk verplaatst worden.

Het effect van de vloerafwerking op de werkplekinrichting op kantoor

De vloer van het kantoor beslaat een derde van de zichtbare oppervlakte van uw bedrijf. Heeft u daar wel eens bij stil gestaan? Natuurlijk hangen die keuzes af van uw bedrijf en de stijl van het kantoor. Het type vloerafwerking bepaald voor een groot deel namelijk ook de akoestiek van de ruimte, en natuurlijk ook de sfeer ervan. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor pvc-vloeren of zelfs rubber vloeren. Ook tapijt, linoleum of vinyl wordt vaak gekozen. Kies bij de entree van uw kantoor wellicht voor een entreemat, en laat hierop het logo van uw bedrijf drukken. Dan is het meteen duidelijk van wie het kantoor is en weten klanten en relaties direct dat ze op de juiste plek zijn.

Op maat gemaakte werkplekinrichting voor op kantoor: erg belangrijk

Uw werkplek is uw eigen toevluchtsoord op de werkvloer. En net als een toevluchtsoord wilt u dat dit comfortabel is, aangezien u hier een groot deel van uw tijd doorbrengt. Met de komst van het nieuwe werken is aan het zicht gekomen dat de werkplekinrichting op kantoor afgestemd moet zijn op de werkwijze. Moet erin een ruimte veel overlegd worden? Dan moet daar ook de ruimte voor zijn, en moeten bureaus niet met grote wanden afgescheiden worden. Het is daarom altijd belangrijk om werkplekken geheel op maat te laten maken. Hierin kunnen alle behoeften en wensen teruggekomen worden; de werkplekken worden geheel zoals gewenst en staan volledig in dienst van de werkwijze en het kantoor.