Andeko
Image default
Auto

BkR registratie en auto leasen

Auto leasen zonder BKR

Wist u dat vrijwel elke Nederlander geregistreerd staat bij het BKR? De meeste staan z.g. ‘positief geregistreerd’. Dit houdt in dat het BKR op de hoogte is van de leningen en/of kredieten die men heeft afgesloten, maar dat er nog nooit achterstanden of problemen zijn doorgegeven door de betreffende kredietverstrekkers. Elk krediet en alle leningen moten door de deelnemende partijen worden doorgegeven aan het Bureau Krediet Registratie te Tiel. Sommige consumenten hebben het iets minder goed voor elkaar. Zij staan in het syteem van het BKT negatief geregistreerd en hebben een of meerdere negatieve BKR coderingen staan. Misschien hebt u ook een negatieve BKR-registratie gekregenj en hte is voor u onder andere niet meer mogelijk om een auto te leasen.

Zakelijk leasen zonder BKR-toetsing
Als ondernemers is het wel degelijk mogelijk om, ondanks een negatieve BKR-registratie, toch een auto te leasen. Het is hierbij belangrijk dat u een leasemaatschappij geen deelnemer is bij het BKR en daarom ook geen inzage heeft in uw betalingsverleden. Zakelijk leasen ondanks een negatief BKR heeft wel consequenties. Vaak zijn deze leasevarianten duurder en in sommige gevallen moet u vooraf een aanbetaling doen. Het is in veel gevallen iets duurder, omdat de leasemaatschappij wel degelijk met u een extra risicio in huis haalt. het is immers niet zeker dat u zich aan het contract kunt houden. Ter compensatie daarvan vraagt de autoleaser een aanbetaling. U hoeft niet te schrikken, want het verschil in kosten tussen leasemaatschappijen die geen BKR-toetsing doen en de leasemaatschappijen die dat wel doen, zonder BKR-check!
Aanbieders van leaseauto’s met de volgende leasevormen doen wel vooraf een check en deze zijn dan ook niet voor u geschikt: ”Financial lease” en ”Occasion lease”. Zoek daarom op het internet op ”auto leasen zonder bkr” of op ”BKR lease”. Als het goed is worden er in de zoekmachine diverse treffende resultaten weergegeven.

Advies
U kunt informatie inwinnen over auto leasen zonder BKR door met de juiste autolease bedrijven in contact te komen. M.b.t. het auto leasen zelf vraagt u naar de criteria die het bedrijf hanteert. Als u aan de criteria kunt voldoen, stelt u daaropvolgende zelf uw leaseauto. 

http://www.bkrlease.nl