Updated : apr 11, 2018 in Architectuur

Is bouwkundige keuring Rotterdam de moeite waard voor investering ?

Is een bouwkundige keuring de investering waard?

 

De gemiddelde kosten voor het inhuren van een huisinspecteur van bouwkundige keuring Rotterdam zijn 350 euro, maar dat varieert sterk, afhankelijk van de grootte van het huis en de regio; het bereik is ongeveer 300-500 euro. Dat kan uiteraard veel hoger zijn als de bevindingen van de algemene inspectie ertoe leiden dat meer gespecialiseerde inspecteurs worden ingeschakeld.Vraag van tevoren hoe een inspecteur het doet.

Het is belangrijk om dingen in perspectief te plaatsen. Vergeet niet dat een inspectie is:

Niet de enige bepalende factor voor het kopen van een huis. Misschien ben je bereid om wat renovaties aan het huis te doen met deze problemen. De inspectie helpt u precies te bepalen hoeveel u moet doen.

Nooit vrij van problemen. Een inspectie vindt altijd een probleem met een huis. Zelfs nieuwe huisconstructies zullen kleine problemen hebben die moeten worden aangepakt.

Niet om alle oplossingen voor elkaar te krijgen. Geen enkele verkoper zal alles voor je oplossen. Ze kunnen over een aantal van hen onderhandelen, maar een oplossing van alle problemen verwachten is onredelijk.

Het komt op het volgende neer

Een bouwkundige inspectie kost u een beetje tijd en geld, maar op de lange termijn zult u blij zijn dat u het hebt gedaan. De inspectie kan problemen aan het licht brengen die u mogelijk kunt oplossen door de huidige eigenaren te corrigeren voordat u naar binnen gaat – of om te voorkomen dat u per ongeluk een geldkuil koopt. Voor nieuwe woningbouw is dit een noodzakelijk onderdeel van het koopproces. Als u een first-time koper bent, kan een inspectie u een spoedcursus in huisonderhoud en een controlelijst van punten geven die aandacht vereisen om uw huis zo veilig en gezond mogelijk te maken. Wat de situatie ook is, het aanpakken van problemen tijdens een huisinspectie kan u in de loop der tijd tienduizenden euro’s besparen.

Is het ook de kosten waard om bij nieuwbouw te laten keuren?

De vraag herhaalt zich heel vaak. Wat kan ik verwachten, het is toch nieuw, dus moet goed zijn.

Normaliteir stuurt de aannemer u een brief voor de schouwing van de oplevering. Daarin staat ook het tijdstip.

Bij een nieuwbouw woning wordt een opleveringskeuring aan de hand van een proces verbaal gedaan, welke vooraf wordt gemaakt door de bouwer van de woning, bedrijfsruimte of een uitiliteitsbouw. 

U, de keurder en de aannemer lopen alles na en de aannemer legt eea uit over hoe het geheel functioneert. U en de inspecteur maken aantekeningen en dit wordt met de aannemer besproken. De bouwkundig inspecteur moet de fouten kunnen onderbouwen. Vervolgens kan de aannemer niets meer zeggen. Dit is ook de bedoeling van een bouwkundige die weet waar hij/zij over praat en bouwkunde op hoog niveau heeft gestudeerd. Uiteraard weegt de ervaring hier veel mee naar de kant van de eignaar van de woning.

 

Einde keuring en de rol van de bouwkundig inspecteur

Aan het einde van de keuring wordt het proces verbaal ondertekend door alle partijen, waarna de aannemer dan in een afgesproken periode de tijd heeft om eventuele fouten, welke naar voren zijn gekomen tijdens de inspectie, te herstellen. Hierna kan desgewenst nog een tweede opleveringkeuring ingepland worden om te zien of alle fouten naar tevrendenheid zijn hersteld.

Dit kunt u zien als een voordeel van een redelijk gerpijsde inspecteur, hetgeen je zeker dit niet moet verwachten bij het inschakelen van een goedkope inspecteur. 

 

http://bouwkundige-keuringrotterdam.nl