Valalarm voor snelle hulp na een valpartij

Met een valalarm voor oudere mensen kunnen veel problemen worden voorkomen. Het kan dan ook erg vervelende gevolgen hebben als ouderen een lelijke val maken. Dat komt omdat ze toch een stuk minder sterk zijn dan jongere mensen. Ouderen zullen sneller iets breken of ernstige verwondingen overhouden aan een val. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan een valalarm de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.

Mobiele personenalarmering voor een veilig gevoel 24 uur per dag en 7 dagen per week

Gelukkig wordt er al veel gebruik gemaakt van personenalarmering voor thuis. Met personenalarmering, wordt er een apparaat in huis geïnstalleerd, of krijgen senioren een alarm om hun pols of hals. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.

Personenalarmering voor veiligheid in huis

Het kan voorkomen dat er bij oudere mensen sneller gevaarlijke momenten ontstaan in huis. Om te voorkomen dat het misgaat, is het goed om gebruik te maken van personenalarmering. Wel is het belangrijk personenalarmering met WDTM ketenkeurmerk te gebruiken. Zo kan het voorkomen dat u plotseling onwel wordt of dat u valt. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld een valalarm u helpen. U kunt kiezen voor een polsalarm, een alarm om de hals of een alarmapparaat dat ergens in uw woning wordt geïnstalleerd. Dit alarm maakt het mogen voor u om te allen tijde contact op te nemen met een zorgcentrale. Daar zitten hulpverleners voor u klaar om u te helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.