Andeko
Image default
Aanbiedingen

Fotograaf Fotostudio Zwolle

Fotograaf Fotostudio Zwolle

 

Een stukje geschiedenis

 

Al jaren heeft de familie Hartman verschillende bedrijven in Zwolle gehad. Opa Hartman runde samen met zijn vrouw ‘Hartman’s Speeltuin‘ aan de Wipstrikkerallee in Zwolle. Een uitspanning met speeltuin, cafe (met Oranjeboombier) en fietsenmakerij. Opvolging was moeilijk ondanks of misschien wel dankzij het grote katholieke gezin van 14 kinderen en het bedrijf hield uiteindelijk op te bestaan. Het klassieke pand werd verkocht. Nog jaren hebben de degelijke houten meubelen door Hartman zelf gemaakt bij concurrent Urbana in de voortuin gestaan. Jaren later zou Vincent Hartman , de jongste zoon van de jongste zoon (Gerard) van opa Hartman het pand betreden toen het in gebruik was als kleuterschool. Wat zou het geweldig zijn geweest als Vincent, die nu fotograaf is daar zijn fotostudio zou hebben! Helaas is het pand afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. 

Via Dieze-Oost kwam Vincent Hartman in Zwolle-Zuid terecht en startte daar zijn eenmanszaak Vincent Hartman Fotografie om later weer een eigen klassiek pand te betrekken aan de Julianastraat in het Veeralleekwartier in Zwolle. Hier begon het fotografie bedrijf pas goed te groeien met een fotostudio op de 2e verdieping en donkere kamer in de kelder. Inmiddels is de studio en woonhuis verplaatst naar Heino, gemeente Raalte.

 

Fotograaf Zwolle

 

De fotostudio van de zwolse fotograaf Vincent Hartman bevindt zich nu dus net even buiten de stad. De studio is nu gevestigd op de beganegrond van een klassieke boerenwoning uit de jaren dertig. De ingang van de studio is makkelijk bereikbaar vanaf de eigen parkeerplaats en heeft een goed verlichtte ruimte voor hairstyling en visagie. Voor productfotografie is er een grote klapdeur met directe toegang tot de opnameruimte. De bedrijfsactiviteiten van Vincent Hartman Fotografie hebben zich verlegd van familiefoto’s en bruidsreportages naar de zakelijke markt al weet nog menige particulier de weg naar de studio te vinden. 

 

Fotostudio Zwolle is gespecialiseerd in productfotografie, mode en live-style en reclamefotografie. Op lokatie verzorgd de fotograaf de fotografie voor verschillende bedrijven, lokale uitgaves en landelijke vakbladen. Voor interieurontwerpers, interieurbouwers, projectinrichters en architecten doet de fotograaf de interieurfotografie en reist hiervoor door heel Nederland. In opdracht van reclame- en communicatiebureau’s worden portretten van mensen uit Zwolle gemaakt voor personeelsbladen en vakbladen in het onderwijs, technische industrie en agraische industrie. Ook is de fotograaf met enige regelmaat in de Flevopolder te vinden.

 

 

Zwolle en wijde omstreken dus !

 

Natuurlijk wordt de lokale markt rondom de studio ook bediend. De foto’s van StudioVHF zijn te vinden in uitgave’s als HoezoHeino?, Roalter Wind en het Beleven Magazine van Salland Wonen. Ook weten de Sallanders de weg naar de studio in Heino te vinden voor familie portretten en bruidsreportages. Foto’s worden geleverd op Fuji professional papier en in kwaliteits albums van Vakcolor en Verka. Ook worden er foto’s geleverd op zware kwaliteit canvas, DiBond en andere exclusieve materialen zoals Iced Image en hout. In de fotostudio zijn van alle afdrukmogelijkheden voorbeelden aanwezig alsook aluminium wissellijsten in aluminium kleur en antraciet. Ook hebben wij prachtige zware baroklijsten voor de canvasprints.

 

Wij verwelkomen u graag in onze studio voor nadere kennismaking !